top of page
naomi-hebert-MP0bgaS_d1c-unsplash.jpg

Про кухню

Як створити комфортну кухню

Якщо кухня неправильно спроектована, то при активному використанні людина може пройти кілька зайвих кілометрів.

 

Головним в плануванні кухні є правило робочого трикутника. Щоб уникнути зайвих рухів варто дотримуватися сценарію: холодильник-мийка-плита.

 

Якщо господиня-правша, ці зони краще розташовувати за годинниковою стрілкою. Якщо лівша - навпаки.

Він присутній у всіх видах планування крім лінійної.

asset 2.jpeg
asset 3.jpeg
asset 4.jpeg
asset 5.jpeg

Поради

1. Прагніть отримати робочий трикутник.

2. Мінімальна рекомендована висота робочої поверхні 85 сантиметрів. Але все залежить від вашого зросту.

3. Якщо робите острівну кухню, мінімальний прохід повинен бути не менше 1 метра. В ідеалі буде 1.2 метра.

4. Не ставте мийку поруч з плитою. Між ними рекомендується залишати мінімум 60 сантиметрів

asset 6.jpeg
asset 7.jpeg

Незручно

Зручно

5. Якщо є можливість, духовку краще розташовувати вище рівня стільниці (для того, щоб не нахилятися кожен раз, коли захочете перевірити, як там ваше блюдо)

asset 8.jpeg

6. Фасади з підйомними механізмами - краще рішення для верхніх підвісних шаф. Для нижніх модулів вибирайте висувні шафи.

asset 9.jpeg

7. Шафи-пенали з системами висування допоможуть вам заощадити місце на кухні. У них багато місця для зберігання інвентарю та продуктів.

8. Біля плити варто розташовувати вузькі висувні шафи «карго».

asset 10.jpeg
bottom of page